De hersengarage

Kan Corona-infectie (#Sars-CoV-2) betrouwbaar gemeten worden met de #RT-PCR kits?

datum: 7-8-2020 01:32 auteur: Patman reacties: 0
Sars-CoV-2 RT-PCR testkit
Sars-CoV-2 RT-PCR testkit

De ziekte #Covid-19 zou worden veroorzaakt door het #Sars-Cov-2 Corona-virus en hoewel volgens sommigen daar nog geen overtuigend bewijs voor is, lijkt er wel sprake van een nieuwe ziekte. Omdat overheden er vanuit gaan dat de ziekte / het virus besmettelijk is, worden de infecties gemeten. De infecties worden gemeten met de (RT-) #PCR methode. De methode is oorspronkelijk ontworpen als laboratorium instrument maar wordt inmiddels op grote schaal gebruikt als diagnostische test. De vraag is of dat betrouwbaar kan. Veel virologen zeggen van niet. Al sinds de vroege dagen van #HIV-research wordt er op gewezen dat PCR ongeschikt is om virussen (of andere ziektekiemen) aan te tonen. Wat dat betreft is dit ‘the original source’ van de stelling dat PCR geen virussen kan detecteren. Zelf schreef ik er al in 2007 over, sindsdien is er niets veranderd.

De redenatie is vrij eenvoudig te volgen maar voordat we kijken naar de PCR-methode is het belangrijk te begrijpen dat virussen maar op één manier betrouwbaar kunnen worden aangetoond: door ze fysiek te isoleren en fotograferen met een #elektronenmicroscoop. De foto is het bewijs. Waarneming zegt nog helemaal niets over hun potentie als ziektekiem, maar dan is het bestaan aangetoond. Een dergelijke elektronenmicroscoopfoto ziet er heel specifiek uit, omdat virussen heel erg regelmatig en gelijk zijn, toont de foto een homogene verzameling deeltjes. Al die fancy gekleurde 3D plaatjes die we meestal zien, zijn bijvoorbeeld geen EM-foto’s. 

Omdat fysieke isolatie een kostbaar en vooral langdurig proces is, wordt gebruikt gemaakt van tests die indirect infecties aantonen (denk aan antilichamen) of slechts delen van het virus (denk aan DNA-fragmenten en eiwitten). Dat noemen we dan markers. Een zo’n test is de PCR-methode. PCR-methode kan minieme hoeveelheden #DNA opsporen en virussen hebben DNA. In geval van Sars-CoV-2 is het RNA en wordt de RT-PCR methode gebruikt maar dat is functioneel hetzelfde. Een van de DNA-reeksen waar bijvoorbeeld naar gezocht wordt is “CTCCCTTTGTTGTGTTGT” omdat het Sars-CoV-2 volgens het WHO deze reeks bevat (DNA kan worden genoteerd als een reeks van A, T, G en C’s; de menselijke genoom bestaat uit een paar miljard van die ‘letters’). De door de WHO opgegeven Sars-CoV-2 marker kan trouwens ook in de menselijke genoom voorkomen.

Een positieve uitslag met een RT-PCR kit voor Sars-CoV-2 zou dan in principe betekenen dat de betreffende patiënt besmet is (hoewel ook minieme wellicht onschuldige hoeveelheden virus een positieve uitslag zullen geven). Een virus bestaat echter uit meer dan alleen maar DNA en in een menselijk lichaam komen extreem veel DNA fragmenten voor (denk aan exosomen, bacterieën, andere virussen, ons eigen DNA). Om zeker te weten dat het aantreffen van de gezochte genetische marker ook altijd betekent dat het betreffende virus aanwezig is en nooit iets anders met dezelfde marker moet de betreffende RT-PCR kit worden gevalideerd met een zogenaamde gouden standaard. En de enige geldige gouden standaard is fysieke isolatie.

Hier gaat het fout, dat is nooit gebeurd. Mijn stelling:

Geen enkele Sars-CoV-2 kit is ooit gevalideerd met fysieke isolatie van het virus uit symptomatische patiënten. Geen enkele kit. En dat is zorgwekkend. Als gouden standaard worden altijd óf andere PCR-kits gebruikt óf referentiemonsters waarop de test moet aanslaan. Dat is ongeldig. Die kits of referentie monsters moeten dan zelf zijn gevalideerd met de gouden standaard. Niemand, geen enkele wetenschapper, weet daarom wat een positieve uitslag echt betekent en iedereen die mij om deze stelling uitlacht hoeft maar één ding te doen:

- toon mij de wetenschappelijke paper waarin de RT-PCR testkit die het RIVM gebruikt wordt gevalideerd door fysieke isolatie van het virus, direct of indirect.

De PCR-test is trouwens ook nog eens extreem gevoelig voor vervuiling met extern genetisch materiaal en voor misbruik. De test is iteratief en als er maar genoeg iteraties worden gedaan, geeft de test altijd een positieve uitslag. Een goede uitleg van de PCR-test vind u hier.

 

Een EM-foto van een HPV-virus
Een EM-foto van een HPV-virus
Anatomie van een Corona-virus
Anatomie van een Corona-virus
Brief van moleculair geneticus Mario Ortiz Martinez aan de tweede kamer, bevestigt dit artikel
Brief van moleculair geneticus Mario Ortiz Martinez aan de tweede kamer, bevestigt dit artikel

Er is een veilig, goedkoop COVID-19 geneesmiddel

31-7-2020 Artsen komen nu openlijk in verzet tegen politiek, media en pseudowetenschap omdat hen de mogelijkheid wordt ontnomen Covid19 patienten te genezen met een zeer veilig en goedkoop geneesmiddel. Niemand had hoeven sterven.

[VIDEO] De reactie van het OMT op mijn PCR-video

17-8-2020 Deze video is mijn reactie. De paper geeft geen geldige validatie en is bovendien slordig. De validatietest heeft een ontwerpfout. Marion heeft niet bewezen / gevalideerd dat de de SARS-CoV-2 test daadwerkelijk het virus detecteert EN NIET ANDERS.