De hersengarage

[VIDEO] De reactie van het OMT op mijn PCR-video

datum: 17-8-2020 21:28 auteur: Patman reacties: 9
Reactie van Marion Koopmans
Reactie van Marion Koopmans

Twee dagen geleden maakte ik deze video waarin ik uitleg waarom de #PCR-test niet geschikt is voor het testen van #SARS-CoV-2 infecties.

Een lid van het OMT reageerde daar op met bovenstaande tweet. Na wat heen-en-weer tweeten gaf ze me deze paper waarin de PCR-test voor SARS-CoV-2 wordt gevalideerd. Ze is mede-auteur van de paper.

Deze video is mijn reactie. De paper geeft geen geldige #validatie en is bovendien slordig. De validatietest heeft een ontwerpfout. Marion heeft niet bewezen / gevalideerd dat de de SARS-CoV-2 test daadwerkelijk het virus detecteert EN NIET ANDERS. Dat is ook volkomen logisch want dat is onmogelijk met de PCR-test. Nog los van het feit of er voldoende replicerend virus in de cellen aanwezig is om überhaupt ziek van te worden.

UPDATE: het filmpje gaat nu viraal en werd ook door @VirusWaarheid gedeeld.

Waarom denk de Kochpostulaten dan geen vereiste zijn?

Mij is altijd verteld dat de Postulaten van Koch de goudstandaard zijn in de virologie. Dan is het toch logisch, om discussie te voorkomen, dat je voldoet aan deze regels.

Misschien is de regel, “de vraag stellen, is hem beantwoorden”, hier van toepassing.

Bedankt voor de link, ik ga deze doornemen.

Reageer...

Mijn ervaring met artsen en wetenschappers (een arts kan ook tevens wetenschapper zijn maar wetenschappers zijn meestal Biologen/Biochemici/Gezondheidswetenschappen etc.) is dat ze zo ver verwijderd staan van het dagelijkse labwerk - ze zitten vaak alleen nog maar achter een bureau - dat ze niet meer weten wat er echt op het laboratorium gebeurd. Ik heb regelmatig meegemaakt dat als ik een labuitslag doorbelde aan een arts dat hij vroeg: “En wat moet ik daar nou mee?” “Ja jij hebt dat onderzoek aangevraagd dus dat zou je toch moeten weten!”, pareerde ik dan. Dat hele gedoe over die PCR-test verbaast mij dan ook helemaal niets. De kennis van zaken bij het OMTeam en het kabinet aangaande SARS-CoV-2 is zeer slecht. Ik heb nog met (1984-1986) en onder (2000-2002) Jaap van Dissel gewerkt op het laboratorium voor experimentele Infectieziekten van het LUMC. Mijn oordeel over hem is dat hij geen hoogvlieger is die een brede kennis (over virussen, aerosolen, contactbesmetting etc.) van zaken heeft en dat is ook wel gebleken uit zijn waardeloze adviezen en soms vreemde antwoorden op vragen.

Reageer...

@Boertie daar ben ik nu een video over aan het maken.

Reageer...

Lees dit net: België heeft zijn eerste Covid-vaccin beet: miljoenen doses van het vaccin dat aan de universiteit van Oxford ontwikkeld wordt, zullen gereserveerd worden voor ons land. Er zit niettemin een serieuze adder onder het gras. De farmaceutische firma vraagt vrijstelling van aansprakelijkheid. Eenvoudig gezegd: als het vaccin na een paar jaar schadelijke bijwerkingen veroorzaakt, willen zij de schadevergoedingen niet betalen. Stefaan Callens, professor Gezondheidsrecht en advocaat, begrijpt de clausule niet: “In de VS is het gebruikelijk maar in Europa eerder uitzonderlijk”. Hij merkt wel op dat u als burger niet compleet machteloos staat wanneer het misloopt.

Reageer...

@NoFliesDaantje Gelukkig dat je mijn idee over die Van Dissel bevestigt; ik heb nooit met hem gewerkt, want ik ben geen medicus maar een analytisch aangelegde ICT-er. Van Dissel is inderdaad geen intellectueel hoogvlieger; zo debiteert hij in één van zijn shows binnen een uur twee stellingen die niet allebei waar kunnen zijn, namelijk:

1) Druppels zijn de allerbelangrijkste verspreidingsmodus van het virus, en
2) Mondkapjes helpen geen zier (Noors onderzoek).

Nu kan er veel over mondmaskers gezegd worden, maar niet dat ze niet helpen tegen druppels; dat is, voor zover ik weet, de reden dat elke chirurg ter wereld ze tijdens een operatie draagt! Waarom signaleert niemand, en zeker Van Dissel zelf niet, deze tegenstrijdigheid?

Tijdens elke uitzending van de “Van Dissel Show” kan ik, als totale medische leek, hem wel betrappen op een stuk of drie, vier rammelende stellingen; van analytisch systeemdenken heeft hij (of het hele OMT) nog nooit gehoord.

Reageer...

@Patman,

Top filmpje! Is er een reden dat je jouw werkgroep niet bij toenaam wil benoemen?

Of willen deze graag anoniem blijven omdat ze anders ook kalltgestelt worden?

Reageer...