De hersengarage

Virology Methods Manual

datum: 20-8-2020 18:49 auteur: Patman reacties: 6

Uit de tijd dat #virologie nog echt een vak was. Klassieke #methoden om een #virus fysiek te isoleren (cultiveren, isoleren, purificeren en fotograferen). De gouden standaard voor het aantonen van het bestaan van een virus.

→ lees verder op www.sciencedirect.com

www.sciencedirect.com

Virology Methods Manual | ScienceDirect

De meeste medisch analisten beheersen deze technieken niet meer. De basiskennis en basisvaardigheden van veel medisch analisten is echt een regelrecht drama. Ik ben blij dat ik het vak uitgestapt ben want er is geen lol meer aan in de Gezondheidszorg en ik vrees dat ze steeds moeilijker mensen gaan krijgen.

Reageer...

@Boertie: Vroeger was de wetenschap ook beter en degelijker want FWO (Fundamenteel Wetenschappelijk Onderzoek) en dat betekent dit: Fundamenteel Wetenschappelijk Onderzoek is het deel van de wetenschap dat zich richt op grondbeginselen en basismechanismen. Het gaat daarbij om kennis omwille van de kennis, zonder dat een concrete toepassing in zicht hoeft te zijn. Daarom wordt het ook wel “zuivere” wetenschap genoemd.
Doordat de financiering van derden de wetenschap is binnen geslopen is FWO voor een groot deel verdwenen. Dat is ook typerend voor Rutte want visie is tenslotte niet meer dan een olifant in de kamer. Mijn werkt nog in het wetenschappelijk onderzoek op het LUMC en dat is toponderzoek dat wereldwijd zeer hoog aangeschreven staat dus die financiering zit wel goed maar zelfs zij heeft er geen zin meer in en denkt er hard over om uit het vak te stappen. En zo ken ik er velen, alles (Gezondheidszorg, GGZ, Onderwijs, Politie etc.) is compleet naar de KLOTEN geholpen in die paar kabinetten Rutte. Die man is echt knettergek en ik ben van mening dat hij nergens anders thuis hoort dan in een gesloten inrichting.

Reageer...